wtorek, 5 lipca 2016

Brownie inaczej

Na instagramie można znaleźć pełno fajnych przepisów. Od paru miesięcy obserwuję profil FitJeanett. Często podkradam przepisy z tego profilu. Zdjęcia apetycznie wyglądają i są bardzo różnorodne. Na różne sposoby autorka wymyśla potrawy z tych samych składników. Dzisiejszy przepis właśnie pochodzi od właścicielki tego profilu.


Składniki:
  • 400 g suchej fasoli białej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 banany
  • 35 g rodzynek (w oryginale są daktyle)
  • 30 g pestek słonecznika (w oryginale są migdały)

1. Fasolę moczymy przez całą noc i rano gotujemy 40 min z solą.
2. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy.
3. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Wkładamy do piekarnika na 200°C na 25 min, potem kolejne 20 minut z termoobiegiem 150°C.

Smacznego! :) 

Oryginalne zdjęcie:
A moje takie wyszły:




2 komentarze: