czwartek, 30 czerwca 2016

Szaszłyki owocowe i warzywne z piekarnika

Uwielbiam mięso i warzywa z grilla. Chciałam sprawdzić czy równie dobrze wyjdą kiedy będą pieczone w piekarniku. Są bardzo syte i kolorowe. Jest dobra na ciepło i zimno. Idealna przekąska na dzisiejszy mecz. :) 

 

Z mięsem:
1. Piersi kurczaka marynujemy w oliwie z oliwek z solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem, kurkumą na godzinę. Wcześniej kroimy je na duże kawałki. 
2. Nakładamy na szpadki warzywa na zmianę z mięsem. Użyłam warzywa typu: cukinia, papryka (wszystkie kolory), cebula, pomidory koktajlowe, cebula, oliwki i pieczarki.
3. Pieczemy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pół godziny w 200°C.

Owocowe:
1. Nakładamy na szpadki truskawki, ananas, jabłka, banany i kiwi. 
2. Pieczemy 20 minut. 

Smacznego!
 :)






2 komentarze:

  1. Z kurczakiem czasem je jadam, zaś z owocami nigdy w ten sposób.

    OdpowiedzUsuń