piątek, 10 czerwca 2016

Ciasto fasolowe z truskawkami

Ubóstwiam kakao, gorzką czekoladę i nic na to nie mogę poradzić. :) Dla odmiany robię bezmączne desery. Zamiast mąki używam fasolę, bataty, len mielony, wiórki kokosowe i kaszę jaglaną. Ciasto fasolowe na różne sposoby stało się hitem w moim domu. :) Nie czuć w ogóle fasoli i deser dobrze smakuje. :)

 

Składniki:
  • 2 puszki fasoli (białej lub czerwonej)
  • 3 banany
  • 2 łyżki kakao
  • 200 g truskawek
  • cynamon
  • 6 jajek
  • łyżeczka sody oczyszczonej
1. Wszystko blendujemy. Jeżeli jest zbyt rzadkie możemy dodać wiórki kokosowe.
2. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
3. Pieczemy w temperaturze 200°C na godzinę.

Smacznego! :)








 

3 komentarze:

  1. Co można dać zamiast truskawek? Sezon się skończył...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Banany, porzeczki i śliwki :) większość owoców będzie pasować :)

      Usuń
  2. Jedzmy ciasta fasolowe! Kraj potrzebuje gazu!

    OdpowiedzUsuń